keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Superhelppo suklaafudge



Tänä vuonna säästyn ehkä perinteiseltä jännetupintulehdukselta, koska tämän ohjeen avulla vältän vajaan tunnin hämmentämisen. Hienoa, ei haittaa! Lumimäellä tehtiin niin helpon ja nopean oloisia fudgeja, että piti hetimiten itsekin testata. Minulla oli kaapissa vain makeutettua kondensoitua maitoa, mutta käytin vastapainoksi todella tummaa suklaata, jotta ei tulisi ihan äklömakeaa. Eikä tullutkaan, vaan herkullista!
Näitä pakkasin viemisiksikin, joskaan ei nämä parhaita siihen tarkoitukseen ole, koska säilytetään jääkaapissa.

Mutta kokeilkaapa! 

Superhelppo suklaafudge

1 prk kondensoitua maitoa (mieluiten sokeroimatonta)
n. 350g tummaa/maitosuklaata (käytä tosi tummaa jos maito on sokeroitua)
 n. 2rkl voita
Haluamaasi täytettä makusi mukaan, 
itse laitoin toiseen erään polkakarkkia murusina ja toiseen pehmeitä, kuivattuja karpalonpalasia sekä päälle sormisuolaa.


Laita haudutuskattilaan vettä.
Laita voi ja suklaa sulamaan haudutuskattilan puuro-osaan. 
Lisää kondensoitu maito sekaan. 
Keitä vettä alakattilassa niin kauan, että suklaat ovat sulaneet. 

Lisää  haluamasi täyte.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos leivinpaperivuorattuun vuokaan
ja koristele vielä vaikka täytteen paloilla tai sormisuolalla.
 Anna jähmettyä kunnolla.

Herkuttele ja pakkaa osa viemisiksi!




Vinkki! Prismassa myydään tuollaisia sopivan kokoisia pussukoita herkuille. Paketissa on 10 pussukkaa ja pussinsulkijaa, hinta alle kolme euroa. Ostin nämä jo jonkin aikaa sitten, niin ei ole hinta enää tuoreessa muistissa.

1 kommentti:

  1. tein fudgeja myös maitotiivisteestä käyttämättä haudutuskattilaa. Sekoitin suklaaseosta kunnes se suli, muutamia minuutteja, ja hyvin onnistuivat.

    VastaaPoista