torstai 27. syyskuuta 2012

Suolaisia herkkuja



Tein juustojen kaveriksi ja suolaiseksi napsimiseksi tällaisia tikkuja. Lapset tykkäsivät hurjasti, ja olivat nämä myös meidän aikuisten makuun. Nämä sopivat herkkukoriin, tarjottavaksi suolaisena vaikka pikkujouluissa tai oikeassakin joulussa sekä ihan välipalana lapsille. Nämä valmistuvat todella vaivattomasti ja lapsetkin voivat olla helposti apuna!






Tomaattiteeleipätikut 
15-20 kpl

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2-3 rkl oreganoa hienonnettuna
2 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä


Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. 
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon valkosipulit ja tomaattikuutioit sekä hienonnettu oregano.
Lisää jauhoseokseen lopuksi kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli tai painele taikina jauhoitetuin käsin pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Jaa taikina poikittain taikinapyörällä 15- 20 pitkänomaiseen osaan. 
Paista heti 225-250 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.
Irroittele kypsät tikut toisistaan . Jos haluat todella rapeita tikkuja, paista vielä hetki irroittelun jälkeen.


Tapani mukaan testasin näitäkin heti muullakin täytteellä. Tällä kertaa mauksi kelpasi edellisestä ruuasta ylijääneet kebablastut hienonnettuna,sipuli ja rosmariini. Olivat hyviä nekin!
Näitähän voi soveltaa aina niillä täytteillä mitä kaapista sattuu löytymään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti