tiistai 25. syyskuuta 2012

Minttu/rommisuklaanamit


Nyt sain vihdoin kuvia koneelle ja voin postata paremmin taas!

Olen jo aloittanut jouluherkkujen testailun. Tämä on osa minun jouluani; kokeilla kaikenlaisia nameja ja valmistaa niitä sitten pikkujouluihin ja jouluviemisiksi sekä tietenkin myös joulun herkuiksi. Onneksi intoni keskittyy lähinnä tekemiseen, muut pitävät huolen syömisestä. Muuten olisin kyllä pulassa!

Tämä seuraava ohje löytyi mau!kas- ruokablogista ja hetimmiten aloin sitä testailemaan. 
Nämä ovat olleet kaikkien suosikkeja! Harmi vain, että namit pehmenevät aika nopeasti, joten viemisinä ja herkkupöytään katettuna ovat aika hankalia.




 Suussasulavat Minttusuklaanamit (ja Rommisuklaanamit)

 0,5 dl makeutettua kondensoitua maitoa
6 dl tomusokeria
1 rkl tippa piparminttuaromia 
200g tummaa suklaata
3 rkl rypsiöljyä


Sekoita kondensoitu maito, puolet tomusokerista sekä aromi kulhossa (esim. sähkövatkaimella). Lisää pikkuhiljaa loput tomusokerit.
Sekoita ainekset sähkövatkaimella muovailuvahamaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta pienia palleroita ja laita laakealle astialle (esim. tarjottimelle) joka mahtuu jääkaappiin.
Pallerot laskeutuvat nappimaisiksi ja siliävät samalla itsestään.
Laita massanapit jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään. Jääkaapissa jähmettyminen kestää n. 30-60 min.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita huolellisesti joukkoon öljy ohentaaksesi suklaasulaa. Anna suklaan hieman jäähtyä.

 Dippaa jähmettyneet massanapit lusikan avulla suklaassa, valuta ylimääräinen suklaa ja laita leivinpaperilla päälystetylle astialle.
Laita namit jähmettymään jääkaappiin vielä toviksi. 
Asettele namit tarjoiluastialle tai syö salaa itse ;) 

Säilytä nameja jääkaapissa. Laitoin itse massanappeja pakastimeen, josta sulatan tarpeen tullen ne ja dippaan suklaassa. 


Testasin näitä myös rommiaromilla ja olivat nekin kerrassaan herkullisen makuisia! Ohje siis muuten sama, mutta piparminttuaromin tilalle rommiaromia. Dipata voi myös maitosuklaaseen, mutta tällöin nameista tulee vielä makeampia. Itse pidän tummalla suklaalla kuorrutetuista enemmän, mieheni taas maitosuklaalla.
Testailu jatkukoon..


4 kommenttia:

  1. Omatekoiset karamellit ovat suosikkejani. Tätä pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Tätä aion kokeilla, tarkoitatko kondensoidulla maidolla sitä valkoista valuvaa ainetta vai sitä kinuskin näköistä? valkoista löytyypi kaapista jo valmiiksi :)

    VastaaPoista
  3. LindaR: Ihan sellaisenaan valkoisena, juoksevana käytetään tässä! :) Ei tarvitse keittää kinuskiksi.

    VastaaPoista